37016
Status dostępności:
Wypożyczalnia Pakosław
Brak informacji o dostępności: sygn. 66/68 (1 egz.)
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: W książce omówiono : aktywność powierzchniową-surfaktany jako związki amfofilowe, napięcie powierzchniowe i międzyfazowe, pomiar napięcia powierzchniowego, tworzenie i stabilizację emulsji, mikroemulsje, formy krystaliczne tłuszczów i emulgatorów, mezofazy i ich znaczenie w odniesieniu do żywności, regulacje prawne dotyczące zastosowania emulgatorów w żywności, praktyczne zastosowanie emulgatorów w piekarstwie, mleczarstwie, produkcji sosów i napojów oraz żywności niskotłuszczowej.
Recenzje:
Inne wydania:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej